Súvisiace materiály

Živiny

Lekcia sa skladá z

Živiny

Živiny a produkty ich trávenia

Schéma syntézy bielkovín v organizme

Všeobecný vzorec dipeptidu

Aminokyseliny

Syntéza neesenciálnych aminokyselín

Esenciálne a neesenciálne aminokyseliny

Trojpísmenové kódy aminokyselín

Úloha bielkovín v ľudskom tele

Určovanie prítomnosti bielkovín v potravinách

Ktoré potraviny poskytujú vhodné bielkoviny?

Zdroje bielkovín

Úloha lipidov v ľudskom tele

Zdroje lipidov

Stavba a úloha lipidov

Nasýtené a nenasýtené lipidy

Mastné kyseliny

Sacharidy ─ základný zdroj energie

Obsah sacharidov v potravinových výrobkoch

Vitamíny rozpustné v lipidoch

Vitamíny rozpustné vo vode

Vitamíny ─ nevyhnutná zložka potravy

Minerálne látky

Ktoré potraviny obsahujú dôležité živiny?