Na konci lekcie by ste mali byť schopní: - vysvetliť primárne, sekundárne, terciárne a kvartérne štruktúrybielkovín; - vysvetliť povahu interakcií, ktoré dávajú bielkovinámtrojrozmerný tvar; - vysvetliť vzťah medzi tvarom molekuly bielkovinya jej biologickou funkciou; - opísať denaturáciu bielkovín; - nazvať hlavné stavebné bloky nukleových kyselín; - vysvetliť štruktúru DNA a ako sa dve vlákna spolu viažu; - vysvetliť, prečo sú dve vlákna DNA komplementárne. Už by ste mali dobre poznať: - štruktúru a vlastnosti aminokyselín; - peptidové väzby; - vodíkové väzby; - amíny, estery a cukry.
Pre sprístupnenie vzdelávacích materiálov musíte byť na portáli prihlásený a priradený ku svojej škole.
Na sprístupnenie tohto materiálu nemáte dostatočný počet kreditov.
Tento vzdelávací materiál teraz nie je možné zakúpiť.
Upozornenie
Pred zverejnením akéhokoľvek materiálu, sa prosím uistite, že ste si dôkladne prečítali podmienky používania a ochrany súkromia a ste úplne oboznámený so všeobecnými podmienkami portálu Planéta vedomostí.