Údaje o materiáli
Celkové hodnotenie:
  •  
Vaše hodnotenie:
Potraviny a lieky
Predmet: Chémia
Úroveň: Úroveň 2
Typ materiálu: Žiacka lekcia
Použitie: Študijná stránka
Na konci lekcie by ste mali byť schopní:
- vysvetliť, čo sú vitamíny a rozdeliť ich na rozpustné vo vode a rozpustné v tukoch;
- uviesť niektoré zdroje vitamínov;
- diskutovať o spôsoboch ochrany potravín pred škodlivým pôsobenímbaktérií a kyslíka;
- vysvetliť pojmy:
- avitaminóza, hypervitaminóza, antivitamín, účelovástrava, antibiotiká.
Už by ste mali poznať:
- základné typy organických a anorganických zlúčenín;
- pojmy:
- kyselina, oxidácia, rozklad;
- čo sú tuky, cukry a bielkoviny.

Odporučiť priateľovi
 

Súvisiace materiály

Lekcia sa skladá z

Materiál sa nachádza v

Autorské práva

Kľúčové slová
2019 © Ministerstvo školstva, vedy,
výskumu a športu Slovenskej republiky
Všetky práva vyhradené.

Upozornenie

Pred zverejnením akéhokoľvek materiálu, sa prosím uistite, že ste si dôkladne prečítali podmienky používania a ochrany súkromia a ste úplne oboznámený so všeobecnými podmienkami portálu Planéta vedomostí.


Podmienky používania
Ochrana súkromia